I samarbeid med Rogaland Fylkeskommune skal AKKS Stavanger ogSTAR Rogaland presentere låtskrivningsworkshops over hele Rogaland Fylke de neste tre årene. Først ut er Stavanger og Egersund den 8. og 9. november, 2014.

KURSPÅMELDING: Fyll ut og send in påmeldingskjema ved følgende link-

http://form.jotformpro.com/form/42762458229967

Kurspris fra kr 250,-

Om Kurset: For deg over 14 år uansett tidligere erfaring!

Kurset er for deg som ønsker å lære å skrive dine egne låter eller ønsker å få gode tips til hvordan jobbe smartere med egne sanger i fremtiden.

Vi vil gå nøye inn på de tre delene en låt ofte består av; tekst, melodi og form. Vi vil snakke om ulike tilnærmingsmåter til hvordan vi kan jobbe med disse.

Deltakerne på kurset vil bli gitt flere ulike skriveøvelser, og løse oppgaver sammen i grupper og hver for seg.

Dette er et aktivt kurs hvor du får mulighet til å være kreativ og slippe fantasien løs. Hvordan blir du god til å skrive? Jo, ved å skrive 🙂

*Opplegg for dagen (med forbehold om endringer):

– Velkommen!

– Introduksjon til låtskriving. Hva består ei låt av? Hvordan skrive ei låt?

Hvordan kan låtskrivingsprosessen være?

– Ulike skriveøvelser. Mål: Få i gang fantasien, inspirasjonen og blyanten!

– Tema: Tekst, melodi og form.

– Gruppeoppgave: Skrive en blues

– Framvisning av gruppeoppgave

MATPAUSE: Husk å ta med en god matpakke eller penger til mat

– Individuell oppgave. Vi begynner å skrive en egen sang på norsk, engelsk

eller annet valgfritt språk.

Kursleder vil i løpet av dagens siste bolk gi individuell veiledning på det dere arbeider med. Har du skrevet låter før? I løpet av denne tida vil det være mulighet for å ta med tekster/melodier/låter du har laget før og vise fram til kursleder. Her har du mulighet til å få tilbakemelding på det du har laget tidligere.

– Avslutning. Her kan de som vil, vise fram resultatet fra arbeidet med individuell oppgave!

Ta med: Skriveblokk (gjerne en helt ny en som du kan dedikere fullt og helt til låtskriving!) og blyanter/skrivesaker (veldig viktig!). Ta også med mobiltelefon med taleopptaker eller annen lydopptaker hvis du har. Mac med GarageBand fungerer også fint.

-Spiller du gitar eller et annet instrument? Ta det med!

Litt info om instruktør Ingunn Ekern:

Som en av få studenter i Norge har Ingunn Ekern skrevet masteroppgave om låtskrivingsprosessen. Oppgaven ble levert ved Institutt for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo i 2013, og er basert på intervjuer med fire sanger-sangskrivere: Sidsel Endresen, Beate S. Lech, Frida Ånnevik og Maria Skranes.

Ingunn tok i denne perioden også faget Sanger-sangskriver ved Norges Musikkhøgskole. Senere har hun tatt praktisk-pedagogisk utdanning ved Universitetet i Agder. Ingunn bor i Kristiansand, hvor hun i år studerer nordisk språk og litteratur. Hun arbeider som sangpedagog ved Mandal kulturskole, og har kor og låtskrivingskurs hver uke ved samme sted.

Ingunn har ved to anledninger besøkt Tekstforfatterfondets leilighet i Firenze, hvor hun har fått stipendopphold for å skrive sangtekster. Hun spiller i bandet Analog Story og andre musikalske prosjekter. Selv skriver Ingunn både på norsk og engelsk.

Analog Story: http://urort.p3.no/#!/Band/analogstory

AKKS Stavanger: http://www.akks.no/stavanger
STAR Rogaland: http://www.starroga.wpengine.com/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *